sâmbătă, 7 iulie 2012

Asternutul curcanilor

Ca in orice activitate, esential legata nde conditia omului modern si lasand la o parte norme europene sau alte standarde impuse, igiena este esentiala in cresterea curcanilor.
Pentru ca nu putem sa ii dresam si sa le spunem ca ar exista un loc special amenajat pentru anumite "dirty business" trebuie sa avem in vedere faptul ca vom avea o treaba suplimentara de facut si anume curatarea locului de habitare.
Cat sunt inca mici treaba nu este atat de dificila deoarece nici fecalele nu sunt atat de multe, iar daca spatiul este si bine ventilat asternutul se poate tine pana la o saptamana jumate fara a fi necesara schimbarea lui in totalitate ci doar in portiunea destinata mancatului si bautului.
Pe cei mici noi ii tinem intr-o incapere inchisa, cu ventilatie si bineinteles cu becurile de rigoare. Pentru ei cel mai potrivit asternut este talasul de brad, evident uscat, deoarece este moale. Desigur, nu este o regula si cel de esenta tare fiind bun insa de preferat este cel de brad deoarece se usca mult mai repede in adapost, decat esenta tare, iar curcaneii sunt fericiti, chiar daca fetele lor nu spun asta.



Pe masura ce cresc se inmultesc si fecalele iar asternutul trebuie schimbat mai des. Se poate incepe initial cu un strat mai subtire de talas, brad sau esenta tare, care se tot completeaza zilnic sau la doua zile cu altul proaspat pus peste, pana cand se considera ca este necesara schimbarea lui deoarece completarea nu mai este suficienta.



Cand deja curcanii sunt mari se poate trece la asternut de paie deoarece nu mai sunt atat de sensibili la duritatea asternutului, iar paiele sunt mult mai la indemana decat talasul. In aceasta perioada asternutul trebuie schimbat cel putin tot la doua zile, preferat zilnic,  deoarece cantitatea de fecale este mare iar aparitia mustelor este inevitabila si reprezinta un disconfort total pentru curcani.



Este total indicat ca inainte sa populati un adapost cu curcani sa faceti o dezinfectie sau dezinsectie cu solutii speciale, eventual si un var pentru a oferi conditii de igiena maxima.
Sunt pasari sensibile carora le place igiena care de altfel este esentiala pentru prevenirea imbolnavirii si mai ales stiind ca sunt destinate consumului uman.


Pentru orice detalii legate de vanzarea curcanilor, pui, carne in viu sau carcasa puteti sa ne contactati la numarul de telefon 0758401752. Va multumim!

joi, 5 iulie 2012

La mancat de dude

Inca o zi caniculara care nu iti da voie sa faci mai nimic fara sa te sufoci, asa ca le-am propus si celor doi cei mai mari curcani ai nostri in acest moment sa iasa din tarc la pascut de dude.
Le-au placut mult si au mancat pe saturate.




Nu i-am lasat deoparte nici pe ceilalti si iam servit cu o portie zdravana de dude, insa din cauza caldurii i-am tinut in tarc la ventilatie.





 Pentru orice detalii legate de vanzarea curcanilor, pui, carne in viu sau carcasa puteti sa ne contactati la numarul de telefon 0758401752.
Va multumim!






Vindem pui de curcani

Vindem curcanei rasa alba de carne, zburati si vaccinati, cu greutate intre 0.7 si 1 kg la pretul de 33 de lei si cu greutatea intre 0.9 si 1.3 kg la pretul de 37 de lei.
Locatia curcanilor se afla la 15 km de Baia Mare.





 Pentru orice detalii legate de vanzarea curcanilor, pui, carne in viu sau carcasa puteti sa ne contactati la numarul de telefon 0758401752.
Va multumim!